Skip to main content

Burn-out: voorkomen beter dan genezen!

Wat is een burn-out? Een burn-out krijg je na een lange periode van overbelasting. Je hebt vaak al langer dan zes maanden klachten. Je bent uitgeput en hebt je emoties niet meer onder controle. Je bent vergeetachtig en je kan je slecht concentreren. Je voelt je cynisch of onverschillig over je werk. Je kunt klachten hebben zoals slaapproblemen, piekeren, verlies aan zelfvertrouwen of somberheid. Mogelijk heb je ook last van lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, zweten, hartkloppingen, trillen, spierpijn, maagpijn, enzovoort.

Alhoewel een burn-out ingrijpend is, zit er ook een positieve kant aan. Burn-out is de noodrem van je lichaam: het dwingt je tot rust als je lang overbelast bent. Het biedt je ook de kans om nieuwe keuzes te maken, waardoor je een betere balans creëert.

Wat zijn stressklachten? Alle eerder genoemde klachten kunnen al signalen zijn dat het lichaam overbelast is. Dat is deel van het leven en geen probleem zo lang het kortdurend is. Het lichaam zoekt altijd de balans. Houden de klachten aan, dan wordt het steeds moeilijker om in balans te blijven en is het belangrijk om te onderzoeken waar het wringt en wat er mogelijk is om de spanning te verminderen of zelfs te laten verdwijnen.

Mijn focus ligt met name op dit laatste vlak: hoe kun je je veerkracht vergroten en zorgen dat je sneller weer in balans komt als het tegen zit? Dan is de noodrem niet meer nodig en heb je toch voor jou gezondere keuzes gemaakt en gewoonten aangeleerd.


Veel gezochte trefwoorden

Contact

T  06 - 239 26 124
E  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright BoostYourInnergy - Website: Van Dongen Design