MAIL ME Bel me

Wat is een burn-out? Een burn-out krijg je na een lange periode van overbelasting. Je hebt vaak al langer dan zes maanden klachten. Je bent uitgeput en hebt je emoties niet meer onder controle. Je bent vergeetachtig en je kan je slecht concentreren. Je voelt je cynisch of onverschillig over je werk. Je kunt klachten hebben zoals slaapproblemen, piekeren, verlies aan zelfvertrouwen of somberheid. Mogelijk heb je ook last van lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, zweten, hartkloppingen, trillen, spierpijn, maagpijn, enzovoort.

Alhoewel een burn-out ingrijpend is, zit er ook een positieve kant aan. Burn-out is de noodrem van je lichaam: het dwingt je tot rust als je lang overbelast bent. Het biedt je ook de kans om nieuwe keuzes te maken, waardoor je een betere balans creëert.

Wat zijn stressklachten? Alle eerder genoemde klachten kunnen al signalen zijn dat het lichaam overbelast is. Dat is deel van het leven en geen probleem zo lang het kortdurend is. Het lichaam zoekt altijd de balans. Houden de klachten aan, dan wordt het steeds moeilijker om in balans te blijven en is het belangrijk om te onderzoeken waar het wringt en wat er mogelijk is om de spanning te verminderen of zelfs te laten verdwijnen.

Mijn focus ligt met name op dit laatste vlak: hoe kun je je veerkracht vergroten en zorgen dat je sneller weer in balans komt als het tegen zit? Dan is de noodrem niet meer nodig en heb je toch voor jou gezondere keuzes gemaakt en gewoonten aangeleerd.

FitStap – Gezond in beweging

FitStap is het nieuwe beweegprogramma van Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN). In 12 weken worden deelnemers geholpen om zich (weer) fit en vitaal te voelen. Het gaat hierbij niet enkel om voldoende beweging. Juist de combinatie van een gezonde geest in een vitaal lijf staat centraal waarbij zelfmanagement een belangrijke rol speelt. Om duurzaam succes te hebben, gaan deelnemers dan ook werken aan inzicht in gedrag, patronen en leefstijl. Deze leefstijl zal aangescherpt en zelfs aangepast moeten worden. Met FitStap worden ze op weg geholpen!

Opzet

Deelnemers trainen 12 weken op een vaste dag in een groep, onder begeleiding van de trainer. Tijdens de trainingen is er aandacht voor beweegtechnieken, voedingskennis, motivatie/coaching en cognitieve fitness. Dit alles passend bij de persoonlijke doelstellingen van de deelnemers. Daarnaast trainen de deelnemers twee keer in de week zelfstandig. Ook gaan zij aan de hand van opdrachten en tips actief in de weer met hun leefstijl. Via een app worden zij gedurende de week gemotiveerd en voorzien van informatie en hebben zij contact met elkaar en met de trainer. Naast fysieke bijeenkomsten vindt er dus ook online, interactieve ondersteuning plaats. Het verkrijgen van inzicht, vergroten van het zelfvertrouwen, laagdrempeligheid, haalbaarheid en plezier staat bij FitStap voorop.

Een erkend programma

Het programma FitStap is opgesteld door de Koninklijke Wandel Bond Nederland samen met professionele partners. De groepen worden begeleid door professionele (wandel)trainers die hiervoor een aanvullende opleiding krijgen tot ‘FitStap coach’. Het beweegdeel van het programma heeft reeds een erkenning toegewezen gekregen van het Kenniscentrum Sport. Inmiddels zijn er ook gesprekken met diverse patiëntenverenigingen, zorgverleners, overheden en verzekeraars. De reacties op het beweegprogramma vanuit deze hoek zijn zeer positief!

Voor iedereen

FitStap is er voor iedereen. Of men al een basisconditie heeft of niet. Het programma is geschikt voor zowel mensen die zelf hun leefstijl willen aanpassen (preventief) als degenen die door bijvoorbeeld hun huisarts zijn gewezen op het belang van meer bewegen en gezonder leven (curatief). Zowel gezonde mensen als mensen met een beperking (hart-/vaatziekten, obesitas, diabetes, artrose) kunnen deelnemen. FitStap is er voor iedereen!

Meer informatie

Mail naar:

 Lentewandeling: nieuwe energie

Schud de winter van je af en verwelkom de lente. Deze wandeling, waarbij stilte en gesprek elkaar afwisselen, laat je voelen waar jij energie van krijgt.

Een goed begin van het nieuwe seizoen!

Interesse? Meld je dan aan via

 

Datum: zaterdag 19 maart 2022 van 9.30 – 11 uur

Locatie: Heumensoord, Nijmegen

Kosten: €7,50 pp

Aantal deelnemers: minimaal 4 en maximaal 12 personen


Veel gezochte trefwoorden

Contact

T  06 - 239 26 124
E  

Copyright BoostYourInnergy - Website: Van Dongen Design