Skip to main content

FitStap

FitStap – Gezond in beweging

FitStap is het nieuwe beweegprogramma van Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN). In 12 weken worden deelnemers geholpen om zich (weer) fit en vitaal te voelen. Het gaat hierbij niet enkel om voldoende beweging. Juist de combinatie van een gezonde geest in een vitaal lijf staat centraal waarbij zelfmanagement een belangrijke rol speelt. Om duurzaam succes te hebben, gaan deelnemers dan ook werken aan inzicht in gedrag, patronen en leefstijl. Deze leefstijl zal aangescherpt en zelfs aangepast moeten worden. Met FitStap worden ze op weg geholpen!

Opzet

Deelnemers trainen 12 weken op een vaste dag in een groep, onder begeleiding van de trainer. Tijdens de trainingen is er aandacht voor beweegtechnieken, voedingskennis, motivatie/coaching en cognitieve fitness. Dit alles passend bij de persoonlijke doelstellingen van de deelnemers. Daarnaast trainen de deelnemers twee keer in de week zelfstandig. Ook gaan zij aan de hand van opdrachten en tips actief in de weer met hun leefstijl. Via een app worden zij gedurende de week gemotiveerd en voorzien van informatie en hebben zij contact met elkaar en met de trainer. Naast fysieke bijeenkomsten vindt er dus ook online, interactieve ondersteuning plaats. Het verkrijgen van inzicht, vergroten van het zelfvertrouwen, laagdrempeligheid, haalbaarheid en plezier staat bij FitStap voorop.

Een erkend programma

Het programma FitStap is opgesteld door de Koninklijke Wandel Bond Nederland samen met professionele partners. De groepen worden begeleid door professionele (wandel)trainers die hiervoor een aanvullende opleiding krijgen tot ‘FitStap coach’. Het beweegdeel van het programma heeft reeds een erkenning toegewezen gekregen van het Kenniscentrum Sport. Inmiddels zijn er ook gesprekken met diverse patiëntenverenigingen, zorgverleners, overheden en verzekeraars. De reacties op het beweegprogramma vanuit deze hoek zijn zeer positief!

Voor iedereen

FitStap is er voor iedereen. Of men al een basisconditie heeft of niet. Het programma is geschikt voor zowel mensen die zelf hun leefstijl willen aanpassen (preventief) als degenen die door bijvoorbeeld hun huisarts zijn gewezen op het belang van meer bewegen en gezonder leven (curatief). Zowel gezonde mensen als mensen met een beperking (hart-/vaatziekten, obesitas, diabetes, artrose) kunnen deelnemen. FitStap is er voor iedereen!

Meer informatie

Mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Veel gezochte trefwoorden

Contact

T  06 - 239 26 124
E  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright BoostYourInnergy - Website: Van Dongen Design